***       Водещите вечерни новини       на 20 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 20 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Става ли прозрачна скритата причина за връщане на хартиените бюлетини? Пригожин ядосан, че „Вагнер“ няма боеприпаси


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 февруари   

 

В Националната организация за приходите са постъпвали сигнали за множеството от лицата, които попадат във втория лист " Магнитски ". Това обясниха за БТВ от приходната организация.

От Агенцията допълват, че при осъществените инспекции на физическите лица не са установени нарушавания на данъчното и осигурителното законодателство. Следователно не са открити отговорности и несъответствия в заявените данни.

***

Членовете на ЦИК се разделиха на два лагера - единият, формиран от представтелите на " хартиената коалиция ", настояваше в протокола да се вписват сумирани гласовете от двата типа бюлетини, а другият - да са в обособени графи. Победи първият.

***

„ ЦИК одобри скандално решение, с което затвърждава подозренията, че премахването на машинното гласоподаване има цели, разнообразни от оповестените. Протоколът, в който се вписват резултатите от секционните комисии, ще има единствено една колона - с общия резултат от хартия+машина. Без да има индикация какъв брой гласа са от хартия и какъв брой от машина. Това прави съвсем невероятно използването на автоматизирани инспекции (контроли) в РИК, с които да се ревизира дали най-малко машинните гласове са изброени правилно “.

„ Още повече, че секционните комисии ще вършат механически неточности при сумирането и това няма да може да бъде засечено. Така ЦИК маскира кашата, която сътвори хартиената коалиция. Поради това решение Цветозар Томов подаде оставка от поста " представител " на ЦИК и считам, че този ход е верен поради сериозността на обстановката “.

***

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести в оповестено през днешния ден изявление Китай да не поддържа Русия в нейната война против Украйна и сподели, че в случай че Пекин го направи, това ще докара до международна война, съобщи Ройтерс.

„ Виждам обаче опция Китай да направи прагматична оценка на протичащото се тук ", прибавя Зеленски. „ Защото, в случай че Китай се съюзи с Русия, ще има международна война и считам, че Китай си дава сметка за това ". 

***

От „ Специална военна интервенция “ ще става „ Контратерористична интервенция “. Целта е да се развържат ръцете на службите да могат да влизат по адреси без правосъдна заповед. 

***

Използва думата „ война “, поради която доста хора бяха задържани и съдени…

„ Тези, които ни пречат да спечелим тази война, напълно директно работят за врага ", сподели той.

От началото на спора Пригожин обществено е във омраза с генералите и чиновниците на Кремъл, обвинявайки ги в незадоволително старание при провеждането на акцията против Киев. Най-остро той подлага на критика министерството на защитата, което упреква, че се пробва да присвои заслугите за достиженията на “Вагнер “ на бойното поле.

***

Значи на руснаците, като не им дадеш да отхапят парче от страната ти, те упрекват, че се държиш „ антируски “…

Новото държавно управление на Дорин Речан даде обещание да поеме в прозападна посока и прикани за демилитаризация на Приднестровието - подкрепян от Москва сепаратистки регион, граничещ с Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

„ Нашите връзки с Молдова към този момент са доста напрегнати ", сподели Песков. Молдовското " управление непрекъснато се концентрира върху всичко антируско, изпадат в антируска нервност. "

***

На първо място Снайдер показва, че Владимир Путин в никакъв случай не е крил възхищението си от фашисткия мъдрец Иван Илин. В продължение на 20 години съветският президент цитира на драго сърце индивида, който назовава Мусолини и Хитлер „ спасителите на Европа “. Сега философията на Илин е в основата на путинизма.

Според Снайдер обаче има и структурни характерности, които потвърждават приликата сред Путин и Хитлер. От една страна в Русия волята за господство надвива над разсъдъка, а от друга - има основан фетиш към насилието и незачитането на закона.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР